Miljøbelastning

Kokkedal Golfklub sætter en ære i at overholde de gældende regler for miljøbelastningen af golfklubbens arealer. I henhold til lovgivningen kan man se belastningtal for 2017 i vedhæftede rapport.

Tilknyttet fil:
Indberetning 2017 (153 KB)

Kokkedal Golfklub's Greenkeeper team

Høj faglighed, masser af dynamik og engagement kendetegner Kokkedal Golfklub's greenkeeper team. Fra 1. februar er det course manager Anders Linnet, der styrer tropperne og har ansvaret for banen og de øvrige omgivelser.
 
I "Keepers Corner" kan du bl.a. hente information om forskellige arbejdsopgaver og få indblik i hvad bl.a. rimfrost betyder for åbning og lukning af banen i ydersæsonen.

Keepers Corner: Baneprojekter

I DENNE UGE (opdateres hver mandag): 
Forberedelser til DM for senior og Veteran
Test af nye EL-blæsere
Udvidelse af greens på indspilsområdet. Chip/Slå ikke bag de hvide streger venligst . det er her greens skal udvides til.
 
- samt naturligvis generel klipning og pasning af banen.

Mere om vandingsanlægget

Alle, der læser vores nyhedsmail og de daglige informationer på klubbens website, er bekendte med at vores greenkeepere i øjeblikket kæmper med et nedbrudt vandingsanlæg - samtidig med at vi oplever en særdeles tør og varm maj måned.

Man er i fuld gang med at renovere alle vandingsudtag og kontrolbokse på samtlige 18 huller og lige nu er de lidt over halvvejs. Samtidig skrifter vi sprinklerhoveder, da flere er brudt sammen på grund af forkert vedligeholdelse. I disse dage bliver en del af vores greens håndvandet med en god, gammeldags slange og de fleste teesteder får automatisk vanding om natten.

På trods af udfordringerne er både de lysebrune pletter på greens og teesteder langsomt ved at komme sig.

På samtlige huller bliver der nu gravet fri rundt om vandudtag... og hullerne vil står åbne i den kommende tid. Der er naturligvis fuld lempelse fra disse områder.

Vi beklager at vi roder... men det er en helt nødvendig proces for at sikre vores mulighed for at vande korrekt og på de rigtige tidspunkter.

DGU Rapport september 2017

Bestyrelsen inviterede DGU's banekonsulenter til at gennemgå arbejdsrutiner og kvaliteten på banen i efteråret 2017. Du kan læse deres rapport som PDF lige her.
 
På baggrund af de forskellige konklusioner i rapporten har bestyrelsen iværksat en række tiltag for at løfte kvaliteten og optimere det nødvendige budget på banen. Øverst på listen står udbedring af dræning og styrkelse af græsset på fairways.

Tilknyttet fil:
DGU Rapport 2017 (575 KB)

Hvorfor lukker I banen når der er rimfrost?

I Danmark svinger temperaturen ofte omkring frysepunktet i vinterperioden, hvilket kan betyde at greens kan være lukket for spil i perioder. Dette skyldes at frost kan være skadeligt for græsset. Denne video handler om hvor frost påvirker græssets sundhed.

Sådan laver vi fantastiske greens

En golfbane vurderes ofte på hvordan greens ser ud og performer. En perfekt green opnås dog kun via en masse forskelle plejeoperationer. Denne video handler om hvordan greenkeeperne laver en god putting overflade.

Hvorfor skal greens luftes?

Når greenkeeperne arbejder med at lufte greenen laves der en masse huller i overfladen for at holde græsset sundt, hvilket påvirker putteoverfladen i en periode. Denne video handler om hvad den nødvendige luftning betyder for græsset sundhed.

Hvordan repareres et nedslagsmærke... på den rigtige måde?

Nedslagsmærker kan bl.a. påvirke boldens rul på green. Det er derfor vigtigt at få rettet nedslagsmærker op, og samtidig medvirke til at græsset holdes sundt. Denne video handler om man som golfspiller reparerer et nedslagsmærke.

Team Keepers
image description
Anders Linnet
Course Manager
Visitkort
image description
Christopher Svendsen
Greenkeeper
Visitkort
image description
Peter S. Wæde
Greenkeeper
Visitkort
image description
Peter Fals
Greenkeeper
Visitkort
image description
Anders Clausen
Greenkeeper
Visitkort
image description
Benjamin L. Petersen
Greenkeeper elev
Visitkort