NY GOLFSPILLER

Velkommen til 2018 sæsonen

Kokkedal Golfklub ønsker dig velkommen til en ny sæson - hvad enten du er nyt medlem i klubben eller "en gammel kanin".
 
Højt handicap?
Er du en gruppe 5 eller 6 spiller - dvs en spiller med handicap og fulde spillerrettigheder, også på 18 hullers banen, - vil du have glæde af at læse videre HER!
 
Nyt medlem eller "gammel kanin"?
En spiller hedder kanin, hvis man er uden hcp og indtil godkendelse for spil på 18 hullers banen med et tildelt handicap.

Er du nyt medlem uden handicap (kanin) - dvs. en spiller, der er under indslusning og endnu ikke er godkendt til spil på hverken Par-3 (P3) banen eller 18 hullers banen - vil du have glæde af at læse mere herunder.

Hold øje med hjemmesiden
Gå ind på klubbens website www.kokkedalgolf.dk under "Klub>ny golfspiller" for orientering.

Kære Kanin...

Ja, sådan er det. Alle begyndere - også i golfsporten - kaldes kaniner, men vær ikke bekymret, for vi har ikke kanindåb eller andre finurligheder, så det at være kanin er kun en kærlig betegnelse og kun i en kort periode.
 
Da du nu har valgt (eller måske snart vælger) at du vil begynde at spille golf, har vi i Kokkedal Golfklub tilrettelagt et forløb for dig, som alle nye golfspillere skal igennem, før de bliver sluppet løs som ”ægte golfere”.
 
Dette forløb kan godt variere fra golfklub til golfklub, men i Kokkedal Golfklub lægger vi stor vægt på at nye golfere skal få en så god start som overhovedet muligt både rent praktisk, teoretisk samt socialt, og det er måske netop derfor, at vi har en tilfredshedsvurdering på 100% fra tidligere kaniner.

Startforløbet i korte træk

Du kontakter Medlemsservice på 4576 9959 (spørg efter Sabrina Colberg) og melder dig ind.
 
Du vil herefter modtage dit foreløbige medlemskort og medlemsnummer, som er din identifikation overfor klubben og som altid skal bæres synligt på golfudstyret. Medlemsnummeret skal bruges ved alle henvendelser til klubben samt ved tilmelding til turneringer etc. Samtidig får du en kuvert med regelbog, "boblebog" (golfregler i tegninger), kupon til træningslektioner m.v.
 
Årets nye kaniner opfordres til hurtigst muligt at tage kontakt til klubbens pro (træner) for at lave aftale om undervisning. Du vil også få indbydelse til en velkomstmøde på mail snarest muligt. Du vil også modtage en invitation til en fællestræning for alle begyndere.
 
Du aftaler selv dine 10 individuelle træningslektioner ved at henvende dig i Proshoppen.
 
Pro`en godkender dig efter et træningsforløb for spil på P3 banen. P3 banen er en ”lille golfbane” med 10 huller (5 huller, der spilles 2 gange), som bliver brugt af elitespillere, juniorer og nye golfspillere. Når du er godkendt til spil på P3 banen, kan du spille lige så meget, du vil, alle ugens 7 dage, med respekt for andre spillere naturligvis.

Det videre forløb

Når Pro`en har frigivet dig til P3 banen, tilbyder Kokkedal Golfklub, at du kan begynde at spille sammen med alle de andre frigivne kaniner og de golfere fra sidste år, som ikke er godkendt til den store bane. Pro`en giver dig oplysninger om (en lille talon - kan downloades herunder) hvordan og til hvem du tilmelder dig til at spille på P3 banen om mandagen.
 
Hver mandag mødes P3 spillere kl 17.30 foran proshoppen. Her vil der være tilknyttet et antal ”faddere” (etablerede golfspillere), som vil hjælpe dig med at lære alt om ”etikette og teori” på golfbanen. Selve golfundervisningen sørger vores uddannede pro´er for.
 
På P3 banen kan du endvidere spørge fadderne om alt vedr. golf, og der er selvfølgelig en del spørgsmål, der trænger sig på i starten. Du får også mulighed for at lære andre kaniner / ny-golfere at kende, og sammen kan I begynde at lave individuelle spilleaftaler på P3 banen. Du skal under forløbet på P3 banen gennemgå udendørs teori. Se under "Vigtige datoer"
 
Du skal ligeledes under forløbet på P3 banen bestå en online regelprøve. Klubben tilbyder et gratis online regelkursus, og efterfølgende en online regelprøve, som ligger tilgængelig på http://www.golf.dk/regelproeve (kan tages flere gange).
 
Når du har svaret rigtigt på alle spørgsmål, sendes en automatisk genereret mail til Medlemsservice, med information om, at du har bestået regelprøven. Skulle du selv få denne mail direkte fra golf.dk, skal du sørge for at sende den videre til os på mail til luc@ludmo.dk.
 
Regelprøven skal være bestået, før du kan komme ud at spille på den store18 hullers bane. Du kan - så snart du har fået et medlemsnummer tildelt - gå i gang med regeltræningen. Jo før jo bedre.
 
På P3 banen tilstræbes det, at du som mand bruger max 45 slag og som kvinde max 50 slag på de 10 huller. Herefter kommer du sammen med en fadder ud at spille på ”Black Course” som er en kortere version af den store bane, og senere på nogle hele huller af den store golfbane. Også her skal du vise, at du forstår golfen, at du kan gebærde dig på banen, opretholde et godt tempo og opnå et givet antal point.
 
Herefter vil du komme ud at gå ”orienteringsrunde” (dvs. du kommer ud at spille med en af klubbens meget rutinerede spillere) på de første 9 huller af stor bane og efter dette - hvis alt går vel (og det gør det naturligvis) - bliver du frigivet til at spille på den store bane.
 
Nu er du gået fra at være kanin til ”ægte” golfspiller med registreret handicap.

Tilknyttet fil:
Talon til godkendelse (221 kB)

Hvad er et handicap?

Handicapsystemet i golf er en metode, hvorved to golfspillere af forskellig styrke kan spille med og mod hinanden på lige fod. Du får som ny-frigivet golfspiller tildelt et spillehandicap (SPH) på 54, hvilket betyder, at du på den store bane får 54 ekstra slag, ud over banens normale handicap - som er 72.
 
Nu kan du vælge at spille individuelt på den store bane, altså booke dine egne tider i vores booking system ”Golfbox”. Du vil få introduktion til Golfbox under dit startforløb og på hjemmesiden og du kan begynde at spille i Mandagsklubben, hvor du hurtigt kommer til at lære flere nye golfere at kende.
 
Mandagsklubben er ”en klub i klubben”, hvor nye golfere, sammen med mange andre golfere med handicap mellem 26,5 og 54, spiller sammen i en turnering. Hver mandag spilles der 9 huller på stor bane, og en gang om måneden er der præmieoverrækkelse efter spillet. Læs mere herom under Mandagsklubben lige her.

Vigtige dato'er

Velkomstmøde
Første skridt i dit nye liv som golfspiller er velkomstmødet i klubhuset, og her vil du blive vist rundt inden- og udendørs, samt få en gennemgang af de aktiviteter, du skal igennem i løbet af din ”kanin-tilværelse”. Du vil bl.a. få information om: Træning hos Pro’en, godkendelse til P3 banen, mandagsspil på P3 banen, hvad ”faddere” er (og hvad de kan hjælpe dig med), teoriundervisning/-prøve og vejen til godkendelse til 18 hullers banen, Mandagsklubben - mandagsturneringer mv.
 
Du vil på mødet blive præsenteret for Begynderudvalgets formand og hjælpere samt klubbens daglige leder. Husk fornuftigt fodtøj og beklædning til rundvisningen på banen.

Teori–undervisning 16. maj kl 18:
Der vil ud over dit eget selvstudie blive arrangeret undervisning i golfreglerne. Det sker den 15. maj kl. 18 i klubhuset
Tilmelding sker via Golfbox (teori-golfregler, begynderudvalget). Husk: Du skal også bestå regelprøven! Kontakt Luc (luc@ludmo.dk), når du er klar til det.

Mandag 16/4: Start på P3 banenFor ”gamle” kaniner gælder det bare om at hoppe på og fortsætte. Både gamle og nye kaniner, der er godkendt til P3 banen, mødes som altid kl. 17.30 foran proshoppen og går i samlet flok til P3 banen. Tilmelding til spil mandag på P3 banen forgår på ”Golfbox>klubturnering>Par 3 bane tilmelding” senest den foregående fredag kl 18.00. Kontakt: ulrik.s.friis@gmail.com

Her er nogle links

https://www.danskgolfunion.dk/manualer/golfreglerne/2016/da/topic/en-hurtig-guide-til-golfreglerne

https://www.danskgolfunion.dk/sites/default/files/dgu%20golf%20i%20tegninger%20og%20bobler%202016_web.pdf

http://old.danskgolfunion.dk/media/278628/golfregler%20-%20et%20uddrag_2016.pdf

Vi tilbyder jer også gerne at tilmelde jer regelskolen på nettet, det er gratis. På siden https://golfrules.com/da/regelskole/regelskolen-pr-e-mail/ kan du tilmelde dig med navn og e-mailadresse. Efter at have tilmeldt jer (valg: For nybegyndere – hurtig. Varer ca. én måned), får I en e-mail, hvor I skal bekræfte tilmeldingen, og derefter er I i gang!

Sig til, hvis I møder udfordringer. Send en mail til luc@ludmo.dk, når du er klar til at tage regelprøven online, så sender jeg dig linket til prøven.

Lidt om tilmelding på Golfbox

Hjemmefra kan man gå på Kokkedals Golfklubs hjemmeside og vælge:

  • Menu "Turnering" og derefter vælge "Klubturnering", derefter åbner kalenderen "TURNERINGSPROGRAM 2018"

  • I "KATEGORI" kan vælges "ALLE" eller en specifik kategori som "MANDAGSKLUBBEN" eller "PAR3"

  • Gå til den turnering/arrangement man ønsker at deltage i (hvis den er åben for tilmelding), "Tilmeld online" skal være tændt.

  • Tryk på "TILMELD her", et nyt vindue åbner hvor man vælger DGU (er sikkert vælg på forhånd) og tryg "FORTSÆT"

  • Log på med brugernavn, det er Medlems nr. (33-XXXX) og fortsæt med PASSWORD

  • Tryk herefter "FORTSÆT" og der kommer en bekræftelse på at man er tilmeldt.

  • Dette kan også gøres i Forhallen i klubhuset samt på Smartphone og lign.

Kokkedal Golfklub

Kokkedal Allé 9

DK-2970 Hørsholm

+45 4576 9959kg@kokkedalgolf.dk
© 2019
Webdesign & CMS by MCB Denmark