NY GOLFSPILLER

Velkommen til 2019 sæsonen

Kokkedal Golfklub ønsker dig velkommen til en ny sæson - hvad enten du er nyt medlem i klubben eller "en gammel kanin".
 
Højt handicap?
Er du en spiller med handicap over 26,5 og fulde spillerrettigheder, også på 18 hullers banen, - vil du have glæde af at læse videre HER!
 
Nyt medlem eller "gammel kanin"?
En spiller hedder kanin, hvis man er uden hcp og indtil godkendelse for spil på 18 hullers banen med et tildelt handicap.
Er du nyt medlem uden handicap (kanin) - dvs. en spiller, der er under indslusning og endnu ikke er godkendt til spil på hverken Par-3 (P3) banen eller 18 hullers banen - vil du have glæde af at læse mere herunder.

Kære Kanin...

Ja, sådan er det. Alle begyndere - også i golfsporten - kaldes kaniner, men vær ikke bekymret, for vi har ikke kanindåb eller andre finurligheder, så det at være kanin er kun en kærlig betegnelse og kun i en kort periode.

Da du nu har valgt (eller måske snart vælger) at du vil begynde at spille golf, har vi i Kokkedal Golfklub tilrettelagt et forløb for dig, som alle nye golfspillere skal igennem, før de bliver sluppet løs som ”ægte golfere”.

Dette forløb kan godt variere fra golfklub til golfklub, men i Kokkedal Golfklub lægger vi stor vægt på at nye golfere skal få en så god start som overhovedet muligt både rent praktisk, teoretisk samt socialt, og det er måske netop derfor, at vi har en tilfredshedsvurdering på 100% fra tidligere kaniner.

Startforløbet i korte træk

Du kontakter Medlemsservice på 4576 9959 (spørg efter Sabrina Colberg) og melder dig ind.

Du vil herefter modtage dit foreløbige medlemskort og medlemsnummer, som er din identifikation overfor klubben og som altid skal bæres synligt på golfudstyret. Medlemsnummeret skal bruges ved alle henvendelser til klubben samt ved tilmelding til turneringer etc..

Årets nye kaniner opfordres til hurtigst muligt at tage kontakt til klubbens pro (træner) for at lave aftale om undervisning. Du vil også modtage en invitation til en fællestræning for alle begyndere.

Du aftaler selv dine 10 individuelle træningslektioner ved at henvende dig i Proshoppen.

Pro`en godkender dig efter et træningsforløb for spil på P3 banen. P3 banen er en ”lille golfbane” med 10 huller (5 huller, der spilles 2 gange), som bliver brugt af elitespillere, juniorer og nye golfspillere. Når du er godkendt til spil på P3 banen, kan du spille lige så meget, du vil, alle ugens 7 dage, med respekt for andre spillere naturligvis.

Det videre forløb

Når Pro`en har frigivet dig til P3 banen, tilbyder Kokkedal Golfklub, at du kan begynde at spille sammen med alle de andre frigivne kaniner og de golfere fra sidste år, som ikke er godkendt til den store bane. Pro`en giver dig oplysninger om (en lille talon - kan downloades herunder) hvordan og til hvem du tilmelder dig til at spille på P3 banen om mandagen.

Hver mandag mødes P3 spillere kl 17.30 foran proshoppen. Her vil der være tilknyttet et antal ”faddere” (etablerede golfspillere), som vil hjælpe dig med at lære alt om ”etikette og teori” på golfbanen. Selve golfundervisningen sørger vores uddannede pro´er for.

På P3 banen kan du endvidere spørge fadderne om alt vedr. golf, og der er selvfølgelig en del spørgsmål, der trænger sig på i starten. Du får også mulighed for at lære andre kaniner / ny-golfere at kende, og sammen kan I begynde at lave individuelle spilleaftaler på P3 banen. Du skal under forløbet på P3 banen gennemgå udendørs teori. Se under "Vigtige datoer"

Vi afvikler herudover P3 Månedsturnering om lørdagen for alle nye-golfere og golfkursister. Dette afvikles som en normal golfturnering med præmier og klappe præmier. Se mere under ”Vigtige datoer

Du skal ligeledes under forløbet på P3 banen bestå en Online Regelprøve. Klubben tilbyder et gratis online regelkursus, og efterfølgende en Online Regelprøve, som du finder ved at klikke lige her! (kan tages flere gange).

Når du har svaret rigtigt på alle spørgsmål, sendes en automatisk genereret mail til Medlemsservice, med information om, at du har bestået regelprøven. Skulle du selv få denne mail direkte fra golf.dk, skal du sørge for at sende den videre til os på mail til FinnP53@gmail.com  eller Ulrik - ulrik.s.friis@gmail.com

Regelprøven skal være bestået, før du kan komme ud at spille på den store 18 hullers bane. Du kan - så snart du har fået et medlemsnummer tildelt - gå i gang med regeltræningen. Jo før jo bedre.

På P3 banen tilstræbes det, at du som mand bruger max 45 slag og som kvinde max 50 slag på de 10 huller. Herefter kommer du sammen med en fadder ud at spille på ”18 hullers banen fra Tee 39” som er en kortere version af den store bane, og senere på nogle hele huller af den store golfbane. Også her skal du vise, at du forstår golfen, at du kan gebærde dig på banen, opretholde et godt tempo og opnå et givet antal point.

Herefter vil du komme ud at gå ”orienteringsrunde” (dvs. du kommer ud at spille med en af klubbens meget rutinerede spillere) på de første 9 huller af stor bane og efter dette - hvis alt går vel (og det gør det naturligvis) - bliver du frigivet til at spille på den store bane.

Nu er du gået fra at være kanin til ”ægte” golfspiller med registreret handicap.

Tilknyttet fil: Talon til godkendelse (245 kB)

Sådan lærer du golfreglerne og består regelprøven

Vi tilbyder at tilmelde dig regelskolen per e-mail, det er gratis.

Gå ind for at tilmelde dig på dette link  på siden kan du tilmelde dig med navn og e-mailadresse. Nu vil du få en e-mail hver dag i 30 dage.

Når du føler dig klar for at tage regelprøven online, så skal du trykke på linket lige her!

Kontakt Finn eller Ulrik når du er klar til det FinnP53@gmail.com  eller Ulrik - ulrik.s.friis@gmail.com

Hvad er et handicap?

Handicapsystemet i golf er en metode, hvorved to golfspillere af forskellig styrke kan spille med og mod hinanden på lige fod. Du får som ny-frigivet golfspiller tildelt et spillehandicap (SPH) på 54 (hcp damer 49/herre 48), hvilket betyder, at du på den store bane får 54 ekstra slag, ud over banens normale handicap - som er 72.
 
Nu kan du vælge at spille individuelt på den store bane, altså booke dine egne tider i vores booking system ”Golfbox”. Du vil få introduktion til Golfbox under dit startforløb og på hjemmesiden og du kan begynde at spille i Mandagsklubben, hvor du hurtigt kommer til at lære flere nye golfere at kende.
 
Mandagsklubben er ”en klub i klubben”, hvor nye golfere, sammen med mange andre golfere med handicap mellem 26,5 og 54, spiller sammen i en turnering. Hver mandag spilles der 9 huller på stor bane, og en gang om måneden er der præmieoverrækkelse efter spillet. Læs mere herom under Mandagsklubben lige her.

Vigtige dato'er

Første gang træning på P3
For ”gamle” kaniner gælder det bare om at hoppe på og fortsætte. Både gamle og nye kaniner, der er godkendt til P3 banen, mødes som altid kl. 17.30 foran proshoppen og går i samlet flok til P3 banen. Tilmelding til spil mandag på P3 banen forgår på ”Golfbox>klubturnering>Par 3 bane tilmelding” senest den foregående fredag kl 18.00.

 01-04-2019   mødested foran Proshop     kl 17.30   

Udendørs Teori–undervisning:
Der vil ud over dit eget selvstudie blive arrangeret udendørs teoriundervisning i golfreglerne.

Det sker:

30-4-2019     mødested foran Proshop     kl. 18.30

28-5-2019     mødested foran Proshop     kl. 18.30

25-6-2019     mødested foran Proshop     kl. 18.30

 

P3 Månedsturnering
For alle ny-golfere samt golfkursister afvikles en ”rigtig golfturnering” 1 gang om måneden

Det sker:

25-5-2019     mødested foran Proshop     kl 14.00 

22-6-2019     mødested foran Proshop     kl 14.00 

27-7-2019     mødested foran Proshop     kl 14.00 

31-8-2019     mødested foran Proshop     kl 14.00 

28-9-2019     mødested foran Proshop     kl 14.00 

26-10-2019   mødested foran Proshop     kl 14.00 

 

Kokkedal Ugen 2019
En hel uge i træk fra lørdag til lørdag med turneringer på stor bane, men naturligvis os noget for alle ny-golfere og golfkursister 😊

30-6-2019     Slagspils Turnering for alle P3 spiller og golfkursister. Mere om dette senere       

4-7-2019       TEE 49 Challenge på Stor bane, for alle P3 spiller og golfkursister. Mere om dette senere

6-7-2019       Snoreturnering på P3, for alle P3 spiller og golfkursister. Mere om dette senere

Gældende for ALLE aktiviteter sker tilmelding til disse (også Mandagstræning på P3-Månedsturnering-Udeteori) via Golfbox.

 

Lidt om tilmelding på Golfbox

Hjemmefra din computer / fra din smartphone eller tablet går man på Kokkedals Golfklubs hjemmeside www.kokkedalgolf.dk

Her udfyldes felterne foroven Brugernavn og Password:

”Brugernavn” med dit medlemsnummer 33-XXXX

”Password” som bliver sendt til dig og du herefter selv kan ændre.

Og herefter trykker du på GOLFBOX LOGIN

I menuen til venstre vælger/trykker du nu på Klubturnering

I "KATEGORI" kan vælges "ALLE" eller en specifik kategori som eks. "PAR3"

Gå til den turnering/arrangement du ønsker at deltage i (hvis den er åben for tilmelding), "Tilmeld online" ude til højre for arrangementet, skal være tændt.

Tryk på "TILMELD her", et nyt vindue åbner hvor man kan læse mere om selve arrangementet og fortsætte med den endelige tilmelding ved at trykke på ”TILMELD HER”

Tryk herefter "FORTSÆT" og der kommer en bekræftelse på at man er tilmeldt.

Er det et arrangement der koster penge, vil du nu blive bedt om at indtaste kortoplysninger for at foretage endelig betaling.

Tilmelding til arrangementet/træning/turnering etc. kan også gøres på skærmene i Forhallen i klubhuset hvis der IKKE er krav om betaling.

Sig til, hvis I møder udfordringer.
Send gerne en mail til luc@ludmo.dk