Er det forsvarligt at spille golf?

Den 12. marts tog Kokkedal Golfklub en række tiltag for at minimere smitterisikoen ved Covid-19. Vi startede nedlukning af klubhus, restaurant, proshop og indførte restriktioner for spil og ophold i klubben.

På opfordring fra bekymrede ansatte i golfbranchen kom DGU kort efter ligeledes med en række anbefalinger bl.a. om at lukke klubhus, restaurant og proshop.

Den 17. marts skærpede vi selv igen reglerne for spil på banen til kun 2-bolde, lukkede alle træningsområder, drivingrange og puttinggreens af og tog flag og river ind fra banen. Samme aften kom så en anbefaling fra DGU om helt at lukke landets golfbaner frem til 30. marts.

Kokkedal Golfklub vurderede, som en række af landets øvrige golfklubber, at denne anbefaling lå langt ud over de anbefalinger som Sundhedsstyrelsen og regeringen havde lagt frem. Og vi valgte derfor fortsat at tilbyde spil på banen med væsentlige restriktioner – samt en understregning af, at man straks skulle forlade klubben efter runden. Samtidig lukkede vi for besøg af gæster.

Alle disse regler tog vores medlemmer til sig. Kun 2-bolde og lige ud i bilen efter runden.

Kokkedal Golfklub har siden COVID-19 krisens start været et skridt foran og gjort alt for at leve op til regeringens og sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi har endda på en række områder skærpet reglerne yderligere.

Mandag den 23. marts havde debatten i diverse medier efterhånden udviklet sig så ubehageligt, at vi midlertidigt valgte at lukke Kokkedal Golfklub helt. Siden har vi løbende været i dialog med DGU og udfordret dem i den sundhedsfaglige baggrund for deres anbefaling om at lukke landets golfklubber.

Kokkedal Golfklub ville gerne selv have kontaktet Sundhedsstyrelsen for at forelægge vores model for afvikling af spil på banen, men i respekt for DGU’s igangværende dialog med styrelsen, valgte vi at afvente. DGU har siden bekræftet at Sundhedsstyrelsen ikke kunne se problemer med at spille golf i forhold til Kokkedal’s model.

I forløbet har vi desuden erfaret at Henne Golfklub har henvendt sig direkte til Sundhedsstyrelsen og fået besked om, at de ikke ser problemer i at spille golf hvis man overholder de gældende sikkerhedsregler.

I Simons Golfklub, hvor man har haft åbent for spil siden 12. marts, har politiet endda været forbi på kontrolbesøg og der har intet været at udsætte på afvikling af spillet og medlemmernes færden.

Kokkedal Golfklub har ved flere lejligheder opfordret DGU til at anbefale landets klubber, at bruge den samme model som os, for at kunne holde banerne åbne. Det har DGU ikke valgt… desværre.

Kokkedal Golfklub følger fortsat Sundhedsstyrelsen anbefalinger
Styrk din mentale sundhed og gå en tur i den friske luft. Gør det gerne med dine golfkøller – men kun i 2-bolde. Del ikke udstyr. Hold god afstand under hele spillet. Mød op max. 10. minutter før din starttid – vent eventuelt i bilen. Forlad klubben så snart runden er slut.

Vi åbner banen for spil fra fredag den 27. marts kl. 13.00.

Det vil indtil videre kun være muligt at have én starttid reserveret i Golfbox, så alle medlemmer får en mulighed for at komme ud. Har du flere tider booket allerede vil de blive slettet af MedlemsService.
Vi håber du har forståelse for den nye midlertidige regel. Du kan booke din næste runde så snart den første er spillet.

Bemærk at vi er i en periode med rimfrost. Tidsbestilling kan derfor først ske efter kl. 10. Hvis vejret tillader det åbner vi for tidsbestillingen så snart banen er frostfri. Hold øje med banestatus på vores website.

Vi kan ikke i den nuværende situation tilbyde at anvende fysisk boldrende om morgenen, da det vil give anledning til større grupper der afventer deres tee-off.

Efter behov vil der være frivillige fra BaneService eller ansatte fra MedlemsService, som venligt men bestemt vil påpege hvis reglerne for spil ikke bliver overholdt. Overtrædelse vil medføre at din ret til tidsbestilling fjernes.

Skulle der komme et påbud om at lukke golfbaner (og andre udendørs arealer) vil Kokkedal Golfklub naturligvis følge dem.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Det sker...