Det sker...
7 feb 2021
21 feb 2021
7 mar 2021
21 mar 2021
5 apr 2021
Se hele kalenderen

Fasanens lange rejse...

Der var engang… sådan starter alle gode eventyr. En samling ildsjæle skabte ideen og fundamentet til Kokkedal Golfklub, som officielt blev stiftet i november 1971. Det har været en fantastisk rejse i 49 år og når vi skriver 2021 kan vi så fejre klubbens 50 års jubilæum.

Idéen til et logo opstod et par år efter klubbens stiftelse, og en idékonkurrence blev udskrevet. Fasanen indgik i mange forslag og en af klubbens stiftere, Kirsten Schiøtz, gik i 1980 i samarbejde med en af klubbens andre medlemmer, Troels Schneider, omkring den endelige udformning. Fasanen blev koblet sammen med en golfbold og de grønne ”vifter”, som udgjorde de golfmæssige elementer.

I klubbens 25 års jubilæumsskrift beskrives den spændende proces, der førte til valget af fasanen som det bærende element. Det smukke stednavn ”Kokkedal” rummer beskrivelsen af et kuperet landskab fyldt med høstakke og bunker af gødning fra køerne på marken. Heldigvis valgte man den gang at se bort fra muligheden af en bunke gødning som logo for golfklubben, og fandt i stedet en anden betydning i ordet ”Kok = Hane” – altså dalen med hanerne. Fasanens rejse var begyndt.

1980 udgaven af klubbens logo fik en grafisk opstramning i 2007 og blev som tiden krævede det leveret i forskellige elektroniske versioner til tryk, computer og mobil.

En klub i udvikling
Der er sket meget med golfbanen og klubbens øvrige faciliteter gennem de sidste 49 års rejse, og udviklingen fortsætter. En større opgradering af banen med Anders Linnet i spidsen har været en vigtig prioritering de seneste 3 år, og der ligger flere spændende udviklingsplaner på bordet de næste år.

En udbygning af klubhuset venter forude for at de øvrige faciliteter og medlemstilbud kan stå mål med vores flotte golfbane. Vi kan være stolte over et stabilt medlemstal, en sund økonomi og en spændende udvikling i bl.a. vores junior- og begynderafdeling.

Det nye logo
Vi har generelt løftet ”overliggeren” de seneste år og derfor fandt vi det også naturligt med et redesign af klubbens logo. Flere muligheder blev overvejet, men i stor respekt for historien er fasanen fortsat det bærende element. Det nye logo har fået et mere moderne, enkelt udtryk og et yderligere element er tilføjet. Det royale islæt fra områdets historie er markeret med en lille krone, og farven er gylden for at markere både jubilæet, de smukke solopgange og vores lyse fremtid.

Det nye logo er igen skabt af et medlem af klubben. En stor tak til Lars Møller for at samle flygtige tanker til et smukt og visuelt stærkt logo – uanset, om det vises frem på en klubtrøje, et hulflag eller et markeringsmærke.

MedlemsService har skabt et lille ”katalog” som inspiration, hvor det nye logo præsenterer sig i forskellige sammenhæng (klik på PDF). Vi arbejder lige nu på at kunne tilbyde en polo med det nye logo til levering i foråret.     

Godt nytår!