Eliten:

Nogle af landets bedste spillere over 50 år afgjorde lørdag Danish Senior Open Amateur Championship mellem sig.

Simon’s Golf Club havde denne uge værtskabet for Danish Senior Open Amateur Championship by Steen Tinning, og da afgørelsen faldt lørdag, var det med sikre sejre i næsten alle rækker.

I damernes seniorrække (+50) var Lotte Greve fra Kokkedal i en klasse helt for sig. Kun fem spillere var til start, og kun fire gennemførte. Greve gik tre runder i 70’erne – de eneste tre i turneringen, og med en total i +9 vandt hun i overlegen stil med 28 slag ned til andenpladsen.

I rækken for damer over 70 deltog tre spillere, og der vandt hjemmebanespilleren Henny Borød med fem slag i +75.

I rækken for herrer over 50 var der dødt løb mellem fire spillere efter 36 huller. Rene Michelsen fra Esbjerg, Michael Flindt fra Ledreborg, Michael Brodersen fra Scandinavian og Søren Lauritsen fra Rungsted gik alle ind til finalerunden i +3, men 18 huller senere var de spredt for alle vinde.

Lauritsen gik en 83’er og faldt ned til ottendepladsen. Flindt brugte 80 slag og blev nummer fire. Michelsen var rundt i en 77’er og tog sig af andenpladsen. Brodersen startede dagen med en birdie, men fra fjerde hul løb han ind i tre bogeys i træk.

Derfra fik han skruen i vandet og gik de sidste 12 huller uden en bogey. Der kom to birdies på bag-ni, og dermed blev det til en runde i par for Brodersen, en samlet score i +3 og en sejr på fem slag. Jan Knudsen fra Aarhus blev nummer tre i +9.

I herrerækken +60 var førstepladsen også delt inden finalerunden. Hjemmebanespilleren Michael Fischer og Kim Worm fra Ledreborg var begge 10 over par, men under afgørelsen var det Worm, som viste sig at være stærkest. Han gik en 80’er og vandt med to slag i totalscoren +18.

For 55 år siden vandt Hans Stenderup DM i hulspil. Siden har han vundet danmarksmesterskaber for seniorer, for veteraner og superveteraner, og Rungsted-medlemmet er ikke færdig med at løfte trofæer. I rækken for herrer over 70 år sluttede Stenderup af med turneringens klart bedste runde, en 79’er, og med den opnåede han en total i +30. Det gav en sejr på 22 slag til andenpladsen. 

Kokkedal lægger græs til DM i august
Flere af deltagerne fra weekenden Danish Senior Open vil være med, når Kokkedal Golfklub er værter for DM for veteran og superveteraner, der spilles fra den 6. til 8. august.

Har du lyst til at være frivillig én eller flere dage kan du allerede nu kontakte golfmanager Ken Lauritsen på gm@kokkedalgolf.dk.

 

Se resultater lige her