Ny golfspiller

Denne del af hjemmesiden henvender sig til nybegyndere samt til Golfkursister.

Er du derimod nyt medlem i Kokkedal med et registreret DGU-handicap får du mere ud af at læse om klubbens andre tilbud andetsteds på vores hjemmeside.

Kom tilbage til forsiden

Kære Ny-golfer

Velkommen til Kokkedal Golfklub og sæson 2021

Da du nu har valgt (eller måske snart vælger) at du vil begynde at spille golf, har vi i Kokkedal Golfklub tilrettelagt et forløb for dig, som du og alle andre ny-golfere skal igennem, før de bliver sluppet løs som ”ægte golfere”.

Dette forløb kan variere meget fra golfklub til golfklub, men i Kokkedal Golfklub lægger vi stor vægt på at nye golfere skal få en så god start som overhovedet muligt både rent praktisk, teoretisk samt socialt, og det er måske netop derfor, at vi har en tilfredshedsvurdering på 100% fra tidligere ny-golfere.

Startforløbet i korte træk

Du kontakter Medlemsservice på 4576 9959 (spørg efter Sabrina Colberg) og aftaler nærmere hvilken form for medlemskab du ønsker. Se yderligere information om medlemskaber tryk her.

Mange helt nye golfspillere vælger at starte op med et Golfkursus for på den måde at kunne ”smage på” hvad golf er før end beslutning om medlemskab endeligt tages. Se yderligere information om golfkurser tryk her.

Har du valgt et direkte medlemskab opfordres du til hurtigst muligt at kontakte klubbens Pro (klubbens træner) for at lave aftale om dine individuelle træningslektioner. Du vil også modtage en invitation til en fællestræning for alle begyndere

Har du valgt et 10 ugers Golfkursus får du information fra Medlemsservice om hvornår der er fællestræning med Klubbens pro for dig og de 6 andre på dit Golfkursus hold. Ved første fællestræning for dit Golfkursus hold vil Finn og Ulrik, som står for vores begynderudvalg, deltage og give dig yderligere information.

På 10 uger kan de fleste nygolfere opnå fulde spillerettigheder hvis der lægges et stykke arbejde i det. Hvis du vil have maksimalt ud af dit kursusforløb, anbefaler vi at du i starten bruger min. 3-4 timer på selv træning udover din golfkursustræning.

Det videre forløb rent praktisk

Når Pro`en efter nogle ganges træning vurderer du er klar til at komme i gang med andet end lektioner med ham, ”frigiver” han dig til spil på Par3 banen (P3). Par3 banen er en ”lille golfbane” med 10 huller (5 huller, der spilles 2 gange), som bliver flittigt brugt af såvel elitespillere, juniorer og nye golfspillere. Denne kan du så nu benytte lige så meget du vil alle ugens 7 dage.

Du tilbydes også nu at komme til at spille golf sammen med de andre af årets ny-golfere. Du får selvfølge at vide hvordan dette foregår og til hvem du skal tilmelde dig. Hver mandag mødes P3 spillere kl. 17.30 foran proshoppen og går samlet over til Par 3 banen for at spille golf. Det tager ca. 2 timer og spille de 10 huller. Der vil altid være tilknyttet et passende antal ”faddere” (etablerede golfspillere), som vil hjælpe dig til rette og hjælpe dig med at lære alt om ”etikette, teori og praktik” på golfbanen. Den egentlige golfundervisning sørger vores 3 uddannede pro´er for.

På par 3 banen kan du spørge fadderne om alt vedr. golf, og i starten af din nye sportskarriere, vil der givetvis være en del spørgsmål der trænger sig på. Gennem din deltagelse om mandagen kommer du til lære andre ny-golfere at kende, og sammen kan I begynde at lave individuelle private spilleaftaler på P3 banen. Nu begynder det at blive rigtigt sjovt.

Efter mandagsrunden på par 3 banen er alle meget velkomne til ”After Golf” i klubhuset. Klubbens Cafe Backtee serverer god mad til rimelige priser og såvel kolde som varme drikke. Det er altid rigtigt hyggeligt at slutte mandagen af med en god gang golfsnak/-grin og noget til såvel mave og gane.

Vi har oprettet en Facebookgruppe ”Kokkedal nygolfer” for nye golfspillere så man hurtigt kan finde spillemakkere, spørge om løst og fast eller udveksle erfaringer så måske dette var noget for dig?

Talon til godkendelse

Hvordan kommer du videre til stor bane?

På P3 banen tilstræbes det, at du som mand bruger max 45 slag – og som kvinde max 50 slag på de 10 huller. Når du spillemæssigt er deromkring, kommer du sammen med en fadder ud at spille den ”rigtige” bane.

Bare rolig, vi starter ikke i banens fulde længde de første par gange. På den store bane skal du vise, at du forstår golfen, at du kan gebærde dig på banen, opretholde et godt tempo og opnå et givet antal point. Når vi vurderer du er klar til at forlade ”ny-golferlivet” vil du afslutningsvis komme ud at gå ”introduktions-runde” hvilket vil sige at du alene kommer ud at spille med en af klubbens rutinerede spillere på de første 9 huller af stor bane.

Her bliver der fortalt om alt vedr. klublivet, hvordan man booker tider, traditioner og lidt etikette og efter denne runde bliver du frigivet til at spille på den store bane på egen hånd. Nu er du gået fra at være Ny-golfer til ”ægte golfspiller” med registreret handicap – TILLYKKE!

Golf er ikke kun “at kunne ramme den lille hvide bold”

Du skal under forløbet på P3 banen bestå en Online Regelprøve udarbejdet af DGU – Dansk Golf Union. Ved din indmeldelse får du udleveret et lille selvstudie hæfte med reglerne, men klubben tilbyder herudover et gratis online regelkursus. Du kan tilmelde dig det gratis online regelkursus ved at benytte følgende link tryk her .

Nu vil du få en e-mail hver dag i ca. 25 dage og hver dag vil du få forskellige nye regelinformationer i form af video etc. Dette sammen med ”selvstudiet” i den lille regelbog gør dig klar til at tage selve DGU regelprøven online. Bemærk DGU regelprøve er gratis og kan skal tages via på dette link tryk her.

Prøven kan, hvis du ikke svare rigtigt 1.gang, tages om igen og igen og naturligvis hver gang uden betaling. Når du har bestået prøven, bliver der automatisk sendt en mail til Kokkedal Golfklub Medlemsservice, med information om at du har bestået regelprøven. Skulle du (mod forventning) selv få denne mail direkte fra golf.dk, skal du sørge for at sende den videre til Ulrik Friis på mail ulrik.s.friis@gmail.com .

Regelprøven skal være bestået, før du kan komme ud og spille på den store 18 hullers bane. Du kan – så snart du har fået et medlemsnummer tildelt – gå i gang med regeltræningen. Jo før jo bedre.

Du vil også under din tid på Par 3 banen skulle deltage i en udendørs regelgennemgang (1 times praktik af golfregler på golfbanen). Se under punktet længere nede vigtige datoer og vælg den dato der passer dig bedst.  Jo før jo bedre, og ja du skal også have deltaget i udendørs teori før du kommer på stor bane.

Hvad skal du så?

Når du har gennemført Introduktionsrunden og bliver ”Ægte golfspiller” skal du hvis du har valgt et 10 ugers Golfkursus, tage stilling til om du vil fortsætte med golfen. Dette aftaler du med Sabrina i Medlemsservice som ugen før dit medlemskab udløber, vil fremsende dig en mail med tilbud om de forskellige medlemsmuligheder du måtte have.

Vi håber selvfølge at du vælger at fortsætte og blive rigtigt medlemskab i Kokkedal Golfklub. Du vil i så fald få et officielt handicap. Har du fra starten valgt at melde dig ind i Kokkedal Golfklub får du nu et officielt Handicap (læs længere nede).

Med et officielt registreret handicap kan du vælge at spille individuelt på den store bane, altså booke dine egne tider alene og med andre i vores booking system ”Golfbox”. Du vil få praktisk introduktion til Golfbox af din fadder før eller efter din introduktionsrunde. Du kan også læse om Golfbox længere nede på siden.

I Kokkedal Golfklub har vi et fantastisk tilbud til alle spillere med handicap 31,5 og opefter. Når du bliver frigivet, vil du som kvinde starte med handicap 49 og som mand handicap 48. (læs mere om handicap i næste afsnit).

Vores tilbud kalder vi Mandagsklubben som er ”en klub i klubben”, hvor nye golfere, sammen med mange andre golfere med handicap over 31,5, spiller sammen i en turnering. Hver mandag spilles der 9 huller på stor bane, og en gang om måneden er der præmieoverrækkelse efter spillet. Vi anbefaler at du også begynder at spille med i Mandagsklubben, hvor du lynhurtigt kommer til at lære flere nye golfere at kende.  Læs mere herom under Mandagsklubben tryk her

Al tilmelding i golfklubben foregår via Golfbox

Man tilmelder sig til spil på Par 3 banen senest fredagen forinden kl. 18.00. på Golfbox som er vores booking system. Du kan bruge login fra klubbens hjemmeside: tryk her og indtast dit Brugernavn og password øverst på siden.

Vælg herefter i venstre side ”Klubturnering” – Kategori ”Par 3” og vælg ”Måned” og ”Dato” .

“Tilmeld online” ude til højre for arrangementet, skal være tændt.

Tryk på “TILMELD her”, et nyt vindue åbner hvor man kan læse mere om selve arrangementet og fortsætte med den endelige tilmelding ved at trykke på ”TILMELD HER”. Tryk herefter “FORTSÆT” og der kommer en bekræftelse på at man er tilmeldt.

Dette gælder også for alle andre arrangementer vedr. Par 3 banen (udeteori etc.)

Sig til hvis I møder udfordringer, ring til Medlemsservice på 4576 9959 og spørg efter Sabrina / Ken eller skriv til ulrik.s.friis@gmail.com

Vigtige dato’er

Første gang træning på P3

29-3-2021: Mødested foran Proshop kl. 17.30

Herefter hver mandag med enkelte undtagelser (se i Golfbox)

Udendørs Teori–undervisning:
06-4-2021: Mødested foran Proshop kl. 18.30
20-4-2021: Mødested foran Proshop kl. 18.30
11-5-2021: Mødested foran Proshop kl. 18.30

Kokkedal Ugen 2021
En hel uge i træk fra lørdag den 26, juni til lørdag den 3. juli med turneringer på stor bane, men naturligvis os noget for alle ny-golfere og golfkursister 😊. Mere om dette på klubbens hjemmeside i løbet af foråret.

Hvad er et handicap?

Handicapsystemet i golf er en metode, hvorved to golfspillere af forskellig styrke kan spille med og mod hinanden på lige fod. Du får som ny-frigivet golfspiller tildelt et spillehandicap (SPH) på 54 (hcp damer 51/herre 48), hvilket betyder, at du på den store bane får 54 ekstra slag, ud over banens normale par – som er 72.

Vi i begynderudvalget glæder os rigtigt meget til at byde dig velkommen i Kokkedal Golfklub og naturligvis også på banen.
Vi glæder os meget til en super sæson 2021

Par 3 team: Finn Petersen Klik her for at sende en mail  – tlf. 4011 5747

Par 3 team: Ulrik Sørbye Friis Klik her for at sende en mail – tlf. 4094 2200