Tendenser:

Spil en kortere bane og gør din golf sjovere. De fleste kvinder og mænd spiller en bane, der er for lang for dem. Er du en af dem?
 
Det seneste nummer af Dansk Golf indeholder en spændende artikel om netop det emne. På Golf.dk skriver Jesper Frigast Larsen bl.a.:
 
I en tid med flere golfspillere på banerne og med langsomt spil som en verdensomspændende svøbe er der meget, de tyder på, at alt for mange spiller en bane, der er alt for lang – både i forhold til langsomt spil og i forhold til at give spillerne optimal spilleglæde. Det gælder både kvinder og mænd – og måske især ældre mænd.
 

I den nye digitale udgave af Dansk Golf ser vi nærmere på problemstillingen. Vi har bl.a. talt med klubber, der har bygget flere teesteder, og som har gjort “standardbanen” kortere for spillere med højere handicaps. I Dansk Golf ser vi nærmere på andre modeller, som du kan bruge til at finde den banelængde, som passer bedst til dit spil

– I dag opnår mange spillere stort set aldrig at lave en par. Det vil øge spilleoplevelsen, hvis flere får mulighed for at spille banen, som er tænkt fra arkitektens side, og det vil sige at kunne slå efter greenen i regulation. Færre slag øger også flowet på banen og giver hurtigere spil, siger Jonas Meyer, udviklings- og turneringschef i DGU.

Klik her for at læse artiklen.

 

I Kokkedal Golfklub har vi konstateret at seniorklubben har lavet forsøg med “Tee Forward” konceptet og generelt har vi også længe haft anbefalinger på valg af teested i forhold til spillerens handicap. De vil nu blive revideret i forhold til de nye anbefalinger og erfaringer. Det vil fortsat være en anbefaling og ikke et krav, som man allerede har indført i nogle danske golfklubber.