MedlemsService:

Varmen er på vej og det betyder også, at sæsonen for tordenvejr og livsfarlige lyn er begyndt. Det sker desværre engang imellem, at golfspillere bliver ramt af et lyn på golfbanen.

En golfbane kan være et farligt sted at befinde sig i tordenvejr. Bulder og brag i det fjerne skal tages alvorligt. Som golfspiller bevæger man sig rundt på et forholdsvist fladt areal og har samtidig medbragt sin egen antenne, i form af golfkøller, der potentielt kan tiltrække lynene.

Hvad skal du gøre?
Deltager du i en officiel klubturnering vil den ansvarlige turneringsleder afbryde spillet med signalhorn i tilfælde af torden og lyn. Du kan altid selv vælge at afbryde spillet hvis du føler dig utryg – også selv om der ikke er givet signal endnu.

Deltager du i turneringer i forbindelse med klub-i-klub arrangementer (Dameklubben, 60’er klubben og Herreklubben) er der typisk ikke en turneringsleder tilstede og derfor er det helt dit egen vurdering om du vil afbryde spillet.

Spiller du en privat runde er det helt din egen vurdering om du vil afbryde spillet. Torden og lyn kan forekomme på tidspunkter hvor der ikke er personale tilstede i klubben. Derfor vil det give falsk tryghed hvis personalet skulle have ansvar for at afbryde spil.

VI ANBEFALER ALTID AT DU AFBRYDER SPILLET NÅR DU HØRER TORDEN TÆT PÅ BANEN.

Hvis du bliver “fanget” ude på banen
Hvis du overraskes af et tordenvejr uden mulighed for at søge inden for i et hus eller en bil, bør du søge til det laveste punkt i det nærmeste terræn og sætte dig på hug med samlede fødder og hovedet mellem benene. I denne stilling rager du ikke så højt op, og du rører kun jorden ét sted. Man skal passe på med at opholde sig tæt på træer, selvom det kan være fristende, da tordenvejr ofte bringer store regnbyger med sig.